Vyhledávání
Druh ubytování:

Vyberte kraj:

Vyberte turistickou oblast:


Vyzkoušejte rozšířené vyhledávání
Ubytování
Turistické oblasti
Doporučujeme
Telestica, www.telestica.cz


auto-inzert.cz


mobilní domy


nove-zaluzie.cz
AKCE: Nyní základní registrace objektu zdarma!
Penzion U Kostela Mikulčice
1 2
CykloturistikaCykloturistikaHistorické památkyHistorické památkyRestaurace v blízkostiRestaurace v blízkostiKouření v objektuKouření v objektuDětské hříštěDětské hříštěPřípojka na internetPřípojka na internetKrbKrbTelevizeTelevizeKuchyňkaKuchyňkaKoupání v okolíKoupání v okolí

Ubytování Penzion
Kraj: Jihomoravský kraj
Turistická oblast: Jižní Morava
Obec: Mikulčice
Ubytovací kapacita: 1 - 18 osob
Cena za noc: od 390 Kč (se snídaní)

Provozovatel: Radek Bartoník
Email pro rezervaci: penzionmikulcice@seznam.cz
Kontaktní telefon: 00420731490390
Webové stránky objektu: www.penzionmikulcice.cz/

+ Přidat do oblíbených

Kontaktní údaje - Penzion U Kostela Mikulčice

Provozovatel: Radek Bartoník
Email provozovatele: penzionmikulcice@seznam.cz

Mobil: 00420731490390
Webové stránky: www.penzionmikulcice.cz

Podrobnější informace o cenách najdete přímo na našem webu: www.penzionmikulcice.cz/

TERMÍN / DRUH POBYTU CENA S DPH
Sezóní cena za osoba / noc 390 Kč
Mimosezóní cena za osoba / noc 390 Kč
Cena za celý objekt / týden 0 Kč
Cena za zkrácený pobyt (pokud je dostupný) 390 Kč


PROVOZ OBJEKTU INFORMACE
Provoz objektu
Letní sezóna
Zimní seźona
Zkrácený pobyt není možný

Příjemné prostředí, tradiční slovácká pohostinnost, kvalitní ubytování hotelového typu, znalost místních turistických cílů a v neposlední řadě tradice rodinného vinařství. To a spoustu dalšího Vám nabízí rodinný penzion U Kostela v Mikulčicích. Ubytování v nově vybudovaných dvoulůžkových pokojích a apartmánu.

Ubytování Mikulčice

Vážení hosté, jsme velmi potěšeni, že jste se rozhodli využít služeb našeho rodinného penzionu. Naším cílem je poskytování služeb v co nejvyšší kvalitě, při zachování domácí srdečné a pohostinné atmosféry, která je tolik typická pro zdejší region Slovácka. Mikulčice – dříve hlavní město Velkomoravské říše, dnes typická slovácká obec. Věříme, že i Vás tento krásný vinařský kout naší země okouzlí svou bohatou historií, folklórem a gastronomií. Součástí naší rodinné firmy je, kromě penzionu, i Rodinné vinařství Bartoníkovi, prostřednictvím kterého Vám rádi umožníme zažít řízenou degustaci vín, včetně posezení v kvelbeném sklípku s pohoštěním. Přejeme si, aby se Vám v našem penzionu líbilo a strávili zde příjemné chvíle odpočinku v rodinné atmosféře.


Motto: „Život je o lidech a tvoří jej lidé„

Stravování Mikulčice

Možnost snídaně za 40 Kč.

Výlety Mikulčice

Náš penzion je umístěn v novostavbě, jejíž součástí je v přízemí i prodejna masa a uzenin. Obec Mikulčice se nachází v samém centru slováckého regionu Podluží. Leží 7 kilometrů jižně od Hodonína a obepíná ji krásné prostředí vinic, sadů a lužních lesů. Obec se pyšní bohatou historií sahající až do 2.-3. století našeho letopočtu. Dříve považovaná za sídelní centrum Velkomoravské říše, dnes presentována největším dochovaným archeologickým okrskem v České republice, tak zcela jistě nadchne každého milovníka historie. Nedávno podaná žádost o zápis společného Archeoparku Mikulčice-Kopčany na seznam světového kulturního dědictví UNESCO jenom zvýrazňuje význam Mikulčic v celoevropském měřítku. Mikulčice to není jenom historie. Představují i centrum slováckého folkloru. Vždyť jeden z nejvýznamnějších folklorních skladatelů František Hřebačka – Mikulecký je zdejším rodákem. Kdo by neznal písně „ Mikulecká dědina“, nebo „Skleničko ty skleněná“, které zde vznikly. Každoročně, počátkem července, jsou zde v krásném prostředí Slovanského hradiště pořádány slavné Cyrilometodějské poutě za účasti tisíců poutníků z celé ČR, působí zde i věhlasná cimbálová muzika Slovácko, jsou rodištěm řady výborných folklorních zpěváků, verbířů a tanečníků. Díky své vynikající zeměpisné poloze, počtem hodin slunečního svitu, blížící se benátské nížině, daří se v Mikulčicích i pěstování ovoce a vinné révy. Během celého letního období si zde návštěvník může bohatě dopřávat čerstvých broskví, meruněk, stolního vína a jiného teplomilného ovoce. V centru obce se nachází rozsáhlá sklepová oblast „u chaty“, kde může návštěvník sledovat každodenní práci vinaře, jak přetváří hrozny ve víno, může se zastavit a popovídat si, ochutnat, případně zakoupit vybraný vzorek takříkajíc přímo ze sklepa. blízkosti obce se v překrásné nivě z lužních lesů nachází přírodní rezervace Skařiny. Návštěvník se zde bude pohybovat v původním pralesním systému lesů, mokřadů a ramen řeky Moravy. Je zde ideální místo pro pozorování sídel mnoha vzácných živočichů, jako čápa bílého, volavku popelavou, ledňáčka říčního, bobra evropského.

Sportovní možnosti

Uzavřená travnatá plocha, stolní tenis. Možnost zapůjčení kolečkových bruslí, jízních kol a skůtru. Mikulčice leží na trase několika dobře značených cyklostezek, jmenujme zejména trasu Podluží.

Cyklotrasa
Koupání 2 km
Ping-pong
Posilovna 2 km
Půjčovna kol
Rybolov 200 m
Sportovní hala 200 m
Šipky 100 m
Úschovna kol

Pro děti

Houpačka
Hračky

Lyžování: Ski Radějov (25 km), Ski Park Osvětimany (30 km), Lyžařské středisko Stapava (40 km). Plavání: Štěrkovna Moravská nová Ves (4.8 km), koupaliště Hodonín (8 km), koupaliště Dubňany (15.5 km), koupaliště Kyjov (25 km).

Poznávací cyklistický výlet vinicemi a sklepními uličkami Mikulčic spojený s řízenou degustací v archivním sklepě

Tour de vinohrad
Pro všechny, kdo se chtějí dozvědět něco víc o vinohradnictví a vinařství na Podluží a současně mají zájem vidět sklepní čtvrtě, původní, turistům neznámé vinařské tratě a ochutnat špičková archivní vína v privátním sklípku.

Program:

Sraz v 18,00 dole u velké mapy vinařských oblastí ČR, vedle recepce penzionu, návrat na penzion v cca 20,00. Termín dle dohody.

* Výklad o současné podobě vinohradnických oblastí ČR.
* Řízená degustace v archivním sklepě, ochutnávka 5-7 vzorků archivních vín včetně výkladu o vinařství a sklepním hospodářství.
* Návštěva sklepní uličky „Těšické bůdy“ včetně ukázky různých architektonických přístupů ve výstavbě sklepů jako součásti bohaté lidové architektury regionu Slovácka.
* Prohlídka vinic ve vinařské trati „Kněžské“. Ukázka různých metod střihu vinice, seznámení se s celoroční údržbou vinic, včetně způsobů ošetřování proti chorobám a škůdcům.
* Návštěva sklepní čtvrti „U chaty“, možnost shlédnutí každodenní práce místních vinařů. Sklepní čtvrť obsahuje několik ulic sklepů, různých velikostí a provedení.
* Krátké zastavení ve sklepní uličce „U cihelny“ kde je možné shlédnout historicky nejstarší sklepy v Mikulčicích.

Cena za osobu: 150,- Kč

Informace Mikulčice

Ceník ubytování:

Apartmán A4 + 1: 350,-- Kč za osobu a noc
390,-- Kč za osobu a noc včetně snídaně
Přistýlka: 300,-- Kč za osobu a noc

Pokoje 2 + 0 350,-- Kč za osobu a noc
390,-- Kč za osobu a noc včetně snídaně
Studio 3 + 1 350,-- Kč za osobu a noc
390,-- Kč za osobu a noc včetně snídaně

AKCE: Již od jedné noci v našem penzionu láhev vína z domácího vinařství na pokoj!

Koupání v okolí
Lyžařský vlek
Kuchyňka
Bazén
Televize
Sauna
Krb
Houbaření
Přípojka na internet
Domácí zvíře
Terasa
Jízdárna
Zahrada
Náročnější sporty
Les
Vinárna
Koupelna
Příjem platebních karet
Satelit
Dětské hříště
Kouření v objektu
Restaurace v blízkosti
Obchod v blízkosti
Parkování u objektu
Společenská místnost
Historické památky
Cykloturistika
Půjčování kol