Vyhledávání
Druh ubytování:

Vyberte kraj:

Vyberte turistickou oblast:


Vyzkoušejte rozšířené vyhledávání
Ubytování
Turistické oblasti
Doporučujeme
Telestica, www.telestica.cz


auto-inzert.cz


mobilní domy


nove-zaluzie.cz
AKCE: Nyní základní registrace objektu zdarma!

Broumovsko

Neobjevená perla

Broumovsko je skutečnou turistickou lahůdkou zasazenou do panenské přírody. Hlavním střediskem Broumovského výběžku je klidné městečko Broumov se vzrušující historií. Objevujte přírodní útvary Broumovské stěny, historické památky i blízké Polsko. Broumovsko má co nabídnout. Najdete zde hojnost pěších tras i cyklostezek. Broumovsko je dosud neobjevenou turistickou perlou východních Čech. Přijeďte si užít tento malebný kousek české země. Tolik krás na poměrně malé rozloze najdete jen málokde.

Tajemný Codex Gigas

Právě ve zdejším klášteře byl slavný Codex Gigas ukryt před husitskou revolucí. Do strmé krajiny Broumovského výběžku se ani bojovně naladěným husitům nechtělo a proto slavná Ďáblova bible byla uchráněna. Prohlédněte si zdejší benediktýnský klášter. Je vskutku impozantní a za jeho dveřmi objevíte netušenou historii. Zejména zdejší klášterní knihovna doslova bere dech. Když se budete seznamovat s historií regionu, nezapomeňte navštívit Muzeum Broumovska.

Javoří hory pro fajnšmekry

Místo pro opravdové fajnšmekry, dobrodruhy, milovníky klidu a ticha. Pásmo Javořích hor na hranici s Polskem je místem, kde lišky dávají dobrou noc. Toulejte se po krajině Broumovska s otevřenýma očima. Uvidíte a ucítíte voňavé louky a lesy. Obdivujte nádherné barokní kostelíky roztroušené po krajině jako šňůra perel. Přesně takto vypadala kdysi tajemná barokní krajina.

Hvězda svítící nad Broumovem

Dalším cílem budou oblíbené Broumovské stěny. Jsou to romantické pískovcové skály s turistickou chatou, kaplí a četnými výhledy. Ráj pro všechny horolezce a milovníky dobrodružství. Po turistickém vyšlapu se odměňte dobrou krmí v rázovité dřevěné chatě Hvězda a užívejte božského klidu.

O ubytování nemějte starosti

Broumovské stěny nabízí nepřeberné množství ubytování. Rodiny s dětmi nebo skupiny dají přednosti ubytování v soukromí. Pronájmy chat a chalup jsou samozřejmostí stejně jako ubytování v penzionech. Soukromé penziony najdete jak v Broumově, tak v několika místních vesničkách. Ubytování na Broumovsku poskytují také hotely. Z nabídky ubytování si vybere každý. Je jedno jestli jste turista s batůžkem, rodiče s dětmi nebo aktivní senioři. To nejlepší ubytování na Broumovsku najdete v okamžiku. Ceny ubytování jsou více než příjemné.

<< zpět na výpis článků