Vyhledávání
Druh ubytování:

Vyberte kraj:

Vyberte turistickou oblast:


Vyzkoušejte rozšířené vyhledávání
Ubytování
Turistické oblasti
Doporučujeme
Telestica, www.telestica.cz


auto-inzert.cz


mobilní domy


nove-zaluzie.cz
AKCE: Nyní základní registrace objektu zdarma!

Beskydy

Horská idyla na Moravě

Rázovitá oblast Beskydy poskytne každému poznání chtivému návštěvníku vše, po čem touží. Typické dřevěné kostelíky a dřevěnice jsou roztroušeny na stráních a loukách mezi zdravými lesy. Na Beskydy si vyhraďte dostatek času. Součástí Beskyd je částečně také sousední svérázné Valašsko, které nadchne každého turistu.

Bačova pochoutka

Místní chudí pastevci měli odjakživa svoji lidovou stravu. Ochutnejte i Vy koláče – frgály, výtečných chléb a ovčí sýry nebo sladkou kaši.

Třinec, Frýdek-Místek, Nový Jičín

To jsou tři města, která jsou jakousi bránou do Beskyd. V Třinci si prohlédněte známé Muzeum Třineckých železáren. Frýdek-Místek jsou vlastně dvě města, které od sebe dělí řeka Ostravice. Určitě navštivte muzeum Beskyd a poutní chrám Panny Marie Frýdecké. Díky Fridrichu Falckému byl Nový Jičín královským městem. Dnes se tu vyrábí klobouky. Za prohlídku stojí krásné náměstí.

Za Valachy do Valašského Meziříčí

Valmez centrum všech Valachů nesmíte opomenout. Prohlédněte si muzeum v empírovém zámku. Na návrší nad Rožnovskou Bečvou stojí částečně roubený kostel Nejsvětější Trojice.

Vzhůru do přírody!

Tak měst již bylo dost. Teď už konečně do Beskyd! Navštívíme horské velikány, osady a vesničky Beskyd.

Nejlepší letoviska Beskyd

V Beskydách najdete mnoho vesniček, osad a letovisek. Jaké jsou nejlepší pro delší pobyty a kde seženete skvělé ubytování? Tak třeba v následujících střediscích: Jablunkov, Mosty u Jablunkova, Hrčava, Horní Lomná, Baška, Frýdlant nad Ostravicí, Ostravice, Grúň, Čeladná, Kunčice pod Ondřejníkem. Také Dolní, Prostřední a Horní Bečva nebo Hutisko-Solanec a Tronajovice. Jak vidíte, je jich víc než dost. My Vám představíme nejzajímavější z nich.

Beskyde, Beskyde...

Jablunkov je nejvýchodnějším městečkem Česka. Hrčava zase nejvýchodnější obcí Česka. Romantická obec leží na hranici s Polskem. Je tu dřevěný kostel Cyrila a Metoděje. Poblíž vsi je Lurdská jeskyně s léčivým pramenem. Odtud vede trasa na Trojmezí, kde se setkávají hranice Polska, Čech a Slovenska. Čeladná je jedno z nejlepších turistických středisek. Za druhé světové války byla centrem partyzánů.

Vodní hrátky

Pokud holdujete vodním hrátkám, tak v Beskydách si jich užijete plnými doušky. Máte možnost navštívit koupaliště Morávka, Štítná nad Vláří, Kopřivnice nebo Valašské Meziříčí. K dispozici jsou také aquaparky. Třeba v Olešné a Frenštátu pod Radhoštěm. V nabídce je také miniaquapark v Mostech u Jablunkova. Země zábavy Ameryka v Jablunkově poskytuje vedle koupaliště s tobogánem také golf a lanové překážky. V obci Rusava je koupaliště se solárním systémem pro ohřev teplé vody.

Beskydy přejí cyklistice

Ideální podmínky pro horskou cyklistiku nabízí Beskydy. Díky husté síti značených cyklistických tras rozhodně nezabloudíte. Čekají Vás klidné silničky a horské cestičky. Beskydy vede i několik dálkových cyklotras. Ku příkladu Moravská nebo Jantarová stezka. Specialitkou jsou tři cyklotrasy pro nevidomé! V létě křižují střediska četné cyklobusy.

Mámo, pojď na túru!

K dispozici máte desítky kilometrů turistických stezek. Čekají Vás horští velikáni, četné výhledy a romantická údolí. V poslední době vzniklo mnoho naučných stezek. Například za Janem Karafiátem nebo Leošem Janáčkem. Prohlédněte si prales Mionší. Vydejte se po stezce za pohanským bohem Radegastem, k pramenům řeky Morávky nebo na Lysou horu, nejvyšší vrchol Beskyd (1232 m).

Za liškou Bystrouškou

V Hukvaldech je zřícena jednoho z největších moravských hradů, ale také se zde narodil skladatel Leoš Janáček. Nejen on má zde svůj památník. Můžete tu vidět také sochu slavné lišky Bystroušky. Právě zde Janáček čerpal inspiraci k známé opeře.

Věrozvěsti, Radegast a Tanečnice

Nekrásnější výlet Beskyd musí absolvovat každý turista – na vrchol Radhošť se sochou Radegasta a dřevěnou kaplí Cyrila a Metoděje. Na Pustevnách se nachází unikátní soubor lidových staveb Dušana Jurkoviče a také hora Tanečnice.

Lidové skanzeny a dřevěnky

A samozřejmě nesmíte zapomenout navštívit Rožnov pod Radhoštěm s lidovým skanzenem. Najdete zde soubor lidových valašských staveb, pohádkové dřevěnice i roubený kostelík a krčmu. Dejte si kyselicu a užívejte Beskydy!

Ubytování v Beskydech

Využijte výhodných pobytů. Ubytování je k dispozici v penzionech i v soukromí. V nabídce jsou hotely s nejvyšším komfortem. Chaty a chalupy do pronájmu doporučujeme pro milovníky stylového ubytování.

<< zpět na výpis článků