Vyhledávání
Druh ubytování:

Vyberte kraj:

Vyberte turistickou oblast:


Vyzkoušejte rozšířené vyhledávání
Ubytování
Turistické oblasti
Doporučujeme
Telestica, www.telestica.cz


auto-inzert.cz


mobilní domy


nove-zaluzie.cz
AKCE: Nyní základní registrace objektu zdarma!

Praha

Víkend v metropoli

O Praze již bylo napsáno mnoho pochvalných slov. Udělejte si čas a prohlédněte si naše hlavní město s historií za zády. Každý kout má svůj příběh, každá památka zažila mnoho příběhů. Praha Vás příjemně překvapí svou rozmanitostí. Skvostná architektura, romantické mosty, rozkvetlé parky a vyhlášené kavárny. Praha čeká na Vaše objevení!

Praha je krásná…

S prohlídkou začněte na Václavském náměstí, zajděte do Národního muzea a o kousek dál si prohlédněte secesní budovu Wilsonova nádraží. A pak se ponořte do úzkých a tajemných uliček Starého Města. Staroměstské náměstí s Orlojem je povinnou zastávkou. Neopomeňte navštívit Židovskou čtvrť. Z pražského nábřeží obdivujte nádherné panorama Hradčan. Po Karlově mostě se dostanete na druhý břeh Vltavy. Na chrám svatého Víta a komplex Pražského hradu si vyšetřete dostatek času. Zastavte se také v magické Zlaté uličce.

 

Praha je všech Čechů ráj

Malá Strana a Loreta Vás vskutku okouzlí stejně jako kdysi Jana Nerudu. Malostranské povídky dodnes dokonale vyjadřují zvláštnost tohoto pražského koutu. A co teprve romantická Kampa se svými hospůdkami. Lanovkou nebo pěšky se vypravte na Petřín. Vystoupejte na známou rozhlednu, prohlédněte si Hladovou zeď a Zrcadlové bludiště. Strahovský klášter je jednou z nejvýznamnějších staveb v celé Evropě. Pražské Jezulátko v kostele Panny Marie Vítězné znají po celém světě.

Kulturní kolébka Čech

V Praze můžete žít bohatým kulturním veselím. Představení v Národním divadle je zážitek na celý život, stejně tak i scény v mnoha ostatních divadlech. A co teprve pražské galerie a četná muzea.

 

Pro děti i dospělé

Praha potěší i děti. Matějská pouť je nestárnoucím evergreenem stejně jako Pražská zoo. V sousedství zoo je překrásný barokní Trojský zámek s francouzskou zahradou. V malebném údolí Divoké Šárky můžete podnikat pěší výlety nebo cykloturistiku.

Ubytování pro každého

Praha nabízí ubytování pro všechny. Nejluxusnější hotely najdete v Praze i okolí. Intimní penziony Starého Města a Malé Strany jsou více než okouzlující. Hotely střední kategorie najdete po celé Praze. V hlavním městě najdete dokonce i kempy pro turisty. Levné ubytovny a hostely pro mladé ocení cestovatelé „baťůžkáři“. A na předměstí i v okolí Prahy si můžete pronajmout komfortně vybavené chaty a chalupy.

<< zpět na výpis článků