Vyhledávání
Druh ubytování:

Vyberte kraj:

Vyberte turistickou oblast:


Vyzkoušejte rozšířené vyhledávání
Ubytování
Turistické oblasti
Doporučujeme
Telestica, www.telestica.cz


auto-inzert.cz


mobilní domy


nove-zaluzie.cz
AKCE: Nyní základní registrace objektu zdarma!

Plzeňsko

Krajina s dotekem historie

Krajina Plzeňska nabízí zvídavému oku turistovu víc než dost. Královské město Plzeň se známým pivovarem, historické místo Starý Plzenec, zámek Kozel nebo městečko Nepomuk. Na sever od Plzně nalezneme také nejmenší město Evropy – Rabštejn nad Střelou.

Nasávejte božský klid

Nečekejte návaly turistů, o to víc vychutnejte romantický ráz krajiny i rajský poklid Plzeňska. Navštivte osamocené vesničky. Pronajměte si chatu nebo chalupu a užívejte sladkého nic nedělání s trochou objevování. K ubytování slouží i mnohé hotely, penziony a kempy. Vytáhněte kola, provětrejte mapu a turistické boty. Výprava za krásami Plzeňska může začít!

Pivem požehnaná Plzeň

Plzeň je nedomyslitelně spjata s výrobou zlatavého moku. Velkou část Vaší prohlídky proto věnujte exkurzi v místním pivovaru.. Historickému centru dominuje kostel sv. Bartoloměje. Nezapomeňte si prohlédnout Muzeum Škoda Plzeň. Město je rodným místem herce Jindřicha Plachty.

 

Krajem klášterů, hradů i zámků …

Na sever od Plzně najdete mnoho kouzelných míst. V městečku Rokycany se zachovaly zbytky gotických hradeb. Obec Dobřív ukrývá zajímavou technickou památku v podobě starého hamru. Obdivujte romantické zříceniny hradů Libštejn a Krašov. Načerpejte duchovní síly v cisterciáckém klášteře v Plasech.

Krvavé jezírko

Prohlédněte si zámky Kralovice, Žihle, Nečtiny nebo Manětín. V Mariánské Týnci je Santiniho barokní poutní kostel. Hromnické jezírko je velkou atraktivitou. Nádrž je plná agresivních síranových vod a má odstín červené barvy.

V úterý jedině do Úterý

Zastavte se v tichých vesničkách s lidovými domy – doporučujeme Úterý nebo Bezdružice. Osvěžte se u pramenů železitých kyselek v Konstantinových Lázních. Ve Vašem itineráři nesmí chybět klášter Kladruby a královské město Stříbro. Potom se vykoupejte v přehradě Hracholusky.

 

Za románskou rotundou

Jih Plzeňska nijak nezaostává. Ba naopak! Přímo přetéká památkami. Ve Starém Plzenci najdete dochovanou románskou rotundu.

Lovci míří na Kozel

Kozel je lovecký zámeček, který patřil rodu Černínů z Chudenic. Ve Spáleném Poříčí si prohlédněte zámek.

Osud Johánka z Pomuku

Podle známé legendy se Jan Nepomucký narodil právě v někdejší osadě Pomuk. Dnes se městečko jmenuje Nepomuk. Na městem je Zelená hora se zámkem a kostelíkem. Místo je dějištěm filmu Černí baroni.

<< zpět na výpis článků